PRODUCTBELEID LOKALE OVERHEID 2017 | 2018

Profit: Innoveren is duurzaam groeien

Centric ontwikkelt producten en diensten die bijdragen aan duurzame groei van klanten en onszelf. Als niet-beursgenoteerde onderneming heeft Centric geen externe aandeelhouders. Winst besteden we aan de duurzame versterking van onze eigen organisatie, waar partners en klanten van profiteren. Want nu investeren in eigen kracht, betekent een blijvende opbrengst in de toekomst.

Dat is ook de gedachte achter het Sanderink Technology Center in Twente, opgericht door Centric-grondlegger Gerard Sanderink, dat dient als innovatieversneller voor jonge en talentvolle technici. Binnen het instituut wordt gewerkt aan de ontwikkeling van innovatieve, duurzame technieken, zoals aandrijfsystemen, sensortechnologie en datamanagement. Met extra werkgelegenheid en opleidingsplaatsen voor studenten biedt het Technology Center een economische stimulans aan de regio waar oprichter Sanderink vandaan komt. Met hetzelfde doel, het stimuleren van innovatie en werkgelegenheid in de regio, zijn in 2016 aan studenten van de Saxion Stadscampus in Enschede voor de derde keer de Gerard Sanderink Studiebeurzen uitgereikt. Met de studiebeurzen, van elk 10.000 euro per jaar, wil Gerard Sanderink jonge, talentvolle en gemotiveerde techniekstudenten van wie de ouders het niet breed hebben, stimuleren in hun verdere ontwikkeling en zo iets terugdoen voor zijn geboorteregio Twente.

In 2016 zijn Centric en Stichting .NET Zuid een samenwerkingsverband voor sponsoring aangegaan. De organisaties willen gezamenlijk evenementen organiseren voor Microsoft .NET-developers en elkaar ondersteunen en versterken op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke bewustwording. Het eerste event in 2016 was een hackathon die door Centric werd gefaciliteerd. Achttien engineers en programmeurs van verschillende organisaties werkten vanaf negen uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags samen om duurzame software te ontwikkelen voor tien software-issues uit de Humanitarian Toolbox. Deze wordt onder andere gebruikt door ngo’s zoals het Rode Kruis om hulpdiensten te ondersteunen in crisissituaties. Daarnaast is Centric al jaren een betrokken partner van de Goudse Weekendschool. Kinderen die van huis uit minder kansen hebben, krijgen daar de mogelijkheid zich te ontwikkelen en hun plek in de samenleving te vinden. In 2016 heeft Centric als hoofdsponsor de samenwerking met De Goudse Weekendschool opnieuw verlengt.

Naast de bestaande hoofdsponsoring van De Goudse Weekendschool voor kansarmere kinderen heeft Centric het sponsorschap van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) voortgezet. In 2016 organiseerden wij verder de Centric WK Challenge om medewerkers te stimuleren vaker de fiets te pakken. Als maatschappelijk betrokken onderneming levert Centric graag een positieve bijdrage aan de inzet van de KNWU. Naast het creëren van naamsbekendheid via shirtsponsoring van de nationale elite mannen-, vrouwen- en beloftenselecties, is de sponsorovereenkomst dan ook gericht op het opleiden in en promoten van de wielersport. Centric kiest voor sponsoring van de KNWU vanwege haar verbindende rol binnen de Nederlandse wielersport en de bijdrage die we als maatschappelijk betrokken onderneming hiermee kunnen leveren aan talentontwikkeling en de promotie van de wielersport. Centric zet zich al jaren zeer actief in voor sport en is betrokken bij verschillende sponsorprojecten.

In 2016 heeft Centric voor de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) een procescontrole van de ledenadministratie uitgevoerd, waarbij twintig dagdelen advies en consultancy beschikbaar werden gesteld. De samenwerking tussen Centric en de KNZB is tot stand gekomen dankzij Sport & Zaken. Deze matchmaker tussen sport en bedrijfsleven houdt zich bezig met het tot stand brengen van samenwerking tussen sportorganisaties en bedrijven met een hart voor sport. Om de sportieve ambities van Centric verder vorm te geven is er gekozen om ook de sportteams van kinderen van Centric-medewerkers te ondersteunen. Net als in 2015 hebben in 2016, 75 collega’s te horen gekregen dat ze op een sponsorbedrag konden rekenen. Ook heeft voetbalclub Sparta Rotterdam in 2016 in Centric een nieuwe sponsor gevonden. Centric is co-sponsor van het eerste elftal, hoofdsponsor van Sparta’s jeugdopleiding en Jong Sparta.