ALGEMEEN BELEID

Hybrid cloud: uw eigen ideale mix van public en private

De grote partijen op cloudgebied, zoals Google, Microsoft en Amazon, werken voornamelijk vanuit het cloud-first-principe: nieuwe en verbeterde technologie komt eerst beschikbaar in de cloud. Pas na bewezen te zijn wordt deze technologie vrijgegeven voor installatie in eigen datacenters en kan daarmee als private clouddienst beschikbaar worden gemaakt. Zakelijke toepassingen blijven op deze manier compliant met wetgeving op het gebied van persoonsgegevens.  Gezien de kosten en de toegankelijkheid van gegevens blijven daarnaast publieke clouddiensten zoals Office 365 aantrekkelijk. Centric speelt hierop in door u te laten profiteren van een hybride cloudomgeving: een combinatie van publieke en private clouddiensten en technologieën. Daarbij kan de verhouding publiek-privaat in de loop van de tijd meeschalen met uw veranderende behoefte.

Hybrid cloudpropositie: ideale mix van public en private

De hybrid cloudpropositie van Centric, met de onderdelen Hybrid Workspace en Hybrid Datacenter geeft invulling aan de behoefte van organisaties aan een gebruiksvriendelijke, flexibele en toekomstbestendige IT-infrastructuur. Hierbij stelt Centric met gestandaardiseerde bouwstenen en diensten een beheerde oplossing samen die is gebaseerd op cloudtechnologieën. Uiteraard wordt deze afgestemd op de benodigde functionaliteit en vereisten op het gebied van onder andere beveiliging en beschikbaarheid. Op basis van het bedrijfseconomisch best passende scenario bestaat de oplossing vervolgens uit een specifieke combinatie van publieke en/of private cloudcomponenten.

Vrijheid is dé manier om de tevredenheid en productiviteit van uw medewerkers te verhogen. Bijvoorbeeld vrijheid in de manier waarop, waar en wanneer zij hun werk doen. De Hybrid Workspace van Centric is een moderne digitale werkplekoplossing die uw medewerkers deze vrijheid geeft. De Hybrid Workspace geeft hen veilig online toegang tot hun gegevens. Waar, wanneer en met welk device en met welke apps ze ook willen werken. Zo laat u uw medewerkers het maximale uit zichzelf halen.

User Empowerment
Bij de Moderne Werkstijl hoort ook een gepersonaliseerde werkplek. En wie kan de persoonlijke werkplek van een medewerker beter inrichten, dan die medewerker zelf? De Hybrid Workspace geeft uw gebruikers een Self Service Portal. Daarmee bestellen ze eenvoudig de gewenste diensten en richten ze zelf hun werkplek in.

Workspace Portal op basis van Microsoft SharePoint
Een webbased en persoonlijk Workspace Portal biedt medewerkers de juiste informatie om hun werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. De portal bevat bijvoorbeeld gepersonaliseerde nieuwsberichten, een compleet DMS en toegang tot teamsites om informatie met collega’s en externe partners te delen. De Portal is modulair gebouwd met Microsoft SharePoint.

Productief met Office 365
Voor contentcreatie, communicatie en digitale samenwerking biedt de Hybrid Workspace Microsoft Office 365. Microsoft voegt continu nieuwe functies en mogelijkheden toe aan dit cloudbased platform. U hoeft dus niet meer periodiek te updaten.

Businessapplicaties
Uw businessapplicaties worden beschikbaar gesteld met moderne distributie- en publicatietechnologieën. Of het nu gaat om SaaS-applicaties, legacy-applicaties of apps voor mobiele devices: de Hybrid Workspace biedt medewerkers altijd de juiste applicaties.

Single sign-on
Medewerkers hebben vaak meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden voor verschillende applicaties. In de Hybrid Workspace worden deze identiteiten centraal beheerd en gefedereerd. Medewerkers loggen één keer in om al hun applicaties te gebruiken, terwijl u grip houdt op wie, wanneer toegang heeft tot welke applicatie.

Hoge flexibiliteit van de cloud
De Hybrid Workspace is gebaseerd op een hybride cloudinfrastructuur, waarbij uw on-premise datacenter gecombineerd wordt met het private cloudplatform van Centric en de public cloudplatformen Azure en Office 365 van Microsoft.

Security & Compliancy
Het open karakter van de cloud vraagt om moderne beveiligingsmaatregelen. Centric verlegt de focus daarom van het datacenter naar beveiliging van de data. Zo biedt de Hybrid Workspace hoge flexibiliteit en uitstekende veiligheid. U blijft volledig in control van de opslag van uw data.

Ondersteuning van uw gebruikers
De Hybrid Workspace is een Managed Solution aangeboden vanuit de Centric-cloud. Wij verzorgen daarbij het beheer van de oplossing. Daarbij biedt onze servicedesk in Nederland u meertalige gebruikersondersteuning, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. Ook bieden we lokale werkplekondersteuning met, indien gewenst, wereldwijde dekking.

 

Hybrid Datacenter

Sinds de komst van de cloud, krijgt Software-as-a-Service (SaaS) een steeds centralere plek in het applicatielandschap van veel organisaties. Is ook de ontwikkeling van uw IT-omgeving de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt? Dan stelt dit waarschijnlijk nieuwe eisen aan uw datacenter. Moderne, hybride IT-omgevingen vragen immers om flexibiliteit én betrouwbaarheid. Bijvoorbeeld omdat u aan bestaande bedrijfsapplicaties verschillende SaaS-diensten wilt koppelen, of omdat u te maken heeft met wisselende belasting van uw IT-infrastructuur of omdat u diensten afneemt volgens verschillende leveringsmodellen. Volgens onze visie is het Hybrid Datacenter dé oplossing: de dienst die onze datacenters samenbrengt met uw private cloud én de Microsoft Azure-cloud. Volledig hybride, flexibel en met maximale beschikbaarheid en veiligheid van uw data. De juiste capaciteit, op het juiste tijdstip en op de juiste locatie.

U bepaalt waar uw data wordt opgeslagen
Uw data is van u en dat wilt u zo houden. Daarom bepaalt u zelf waar die data wordt opgeslagen. Dat kan in één van de streng beveiligde Centric-datacenters in Nederland, in de Nederlandse Microsoft Azure-cloud of zelfs bij u op locatie of bij een derde partij. Waar u uw data ook wilt bewaren, wij zorgen dat het veilig is en valt onder Nederlandse wetgeving. Ook bij het koppelen van externe toepassingen aan uw infrastructuur staan beveiliging en compliance met wet- en regelgeving voorop.

Bescherming tegen spam, malware en ransomware, veilig e-mail ontvangen en verzenden volgens nieuwe richtlijnen
De eisen aan beveiliging van e-mailverkeer blijven toenemen. Inkomende e-mail moet worden gefilterd op spam en virussen. De impact die met name ransomware kan hebben op uw organisatie is enorm. Veilig e-mailen vraagt ook om zekerheid over de identiteit van de afzender en de authenticiteit en vertrouwelijkheid van de inhoud van berichten. Daarvoor is toepassing van standaarden voor e-mailauthenticatie en encryptie noodzakelijk. Centric biedt met AIS Mail Gateway een flexibele en betrouwbare oplossing in de vorm van een dienst om uw e-mailverkeer professioneel te kunnen beschermen. Als onderdeel van uw Hybrid Datacenter-oplossing in een Centric-datacenter is de AIS Mail Gateway een hoogwaardige beveiligingsschakel die geplaatst wordt tussen uw e-mailserver en het internet. Voor gemeentelijke organisaties is deze module vooral interessant omdat zij hiermee direct voldoen aan de richtlijnen die per 1 januari 2018 van toepassing zijn.

Geen omkijken meer naar het technisch beheer
Kiest u voor het Hybrid Datacenter, dan kiest u voor volledige uitbesteding van het technisch beheer van uw IT-infrastructuur. In ons datacenter monitort en onderhoudt onze professionele beheerorganisatie uw omgeving continu. Draait de infrastructuur in de publieke cloud, bij u on-premise of in het datacenter van een derde partij? Geen probleem, ook dan kunnen onze professionals het technisch beheer ervan voor u verzorgen.

 

Future IT Assessment

Om u grip te geven op de mogelijkheden van de hybride cloud, biedt Centric het Future IT Assessment. Het Future IT Assessment is een praktische methodiek die in drie workshops uw IT-omgeving doorlicht. Deze 360°-aanpak onderzoekt uw huidige en gewenste IT-situatie en bepaalt vervolgens het hiaat tussen beide. Dit resulteert in een voorgestelde roadmap van projecten die uw toekomstbestendige IT-omgeving realiseert. Het assessment kent een modulaire opzet. Tijdens een intake stellen onze ervaren consultants samen met u de scope vast. Aansluitend bepalen we welke modules we toepassen. Dat kan zijn voor de behandeling van de volledige IT-omgeving, enkel voor het applicatielandschap of uitsluitend voor de IT-infrastructuur. U bepaalt de scope en Centric voorziet u van de benodigde kennis en ervaring om de bevindingen te vertalen naar een heldere Future IT Roadmap.

Cloudintegratie
Het optimale scenario is bepaald, een soepele ingebruikname van de nieuwe situatie is nu het doel. Om doelstellingen te realiseren en risico’s te beheersen, is grip op dit veranderproces noodzakelijk. Tijdens het implementeren van de nieuwe oplossing en diensten is daarom de juiste aandacht nodig voor de organisatorische, functionele en technologische aspecten. Het succes van het project ligt in professionele, flexibele en effectieve samenwerking.

Om daadwerkelijk te profiteren van uw nieuwe IT-omgeving, is user adoption bovendien cruciaal. Het omarmen van een nieuwe omgeving door uw medewerkers krijgt van ons expliciete aandacht. Als onderdeel van de projectaanpak zorgen we er ook voor dat uw organisatie en de collega’s die de IT-omgeving gaan beheren, de nieuwe IT adequaat kunnen besturen. Zo zorgen we dat uw IT-omgeving zijn toegevoegde waarde gaat bewijzen.